Ohjeet ja oppaat

Näin pääset alkuun

Allekirjoituskutsun lähettäminen

Rekisteröidyttyäsi Visma Signiin, saat lähetettyä ensimmäisen allekirjoituskutsun vaikka saman tien.

Tarvitset vain allekirjoitetavan asiakirjan.

Asiakirjan lisäys

Avaa allekirjoituskutsunäkymä palvelun valikosta kohdasta Uusi asiakirja. Lisää asiakirja valitsemalla lisättävä tiedosto, nimeä se asianmukaisesti ja valitse kansio, johon asiakirja tallennetaan.

Voit määrittää, miten allekirjoitusprosessi etenee. Sinulla on mahdollista valita, esim. missä järjestyksessä allekirjoitukset pyydetään, allekirjoitatko asiakirjan myös itse tai haluatko allekirjoitukset kirjoitettavan organisaatiotasolla, jolloin allekirjoitusmerkinnät sisältävät myös allekirjoittajan organisaation ja tiedon edustusoikeuden luonteesta.

Allekirjoittajien valinta

Asiakirjan allekirjoittajat voit määrittää dokumentin lisäämisen yhteydessä kohdasta Allekirjoittajat. Lisää allekirjoittajia kirjoittamalla yhteystietokenttään vastaanottajan sähköpostiosoite sähköpostikutsua varten ja/tai puhelinnumero tekstiviestikutsua varten. Tekstiviestikutsun lähettäminen nopeuttaa allekirjoituksen saamista.

Kutsuasetuksista voit valita lähteekö kutsu sähköpostilla, tekstiviesti vai molemmilla. Voit myös lisätä saateviestin sekä määrittää, kuinka pitkään allekirjoituskutsu on voimassa.

Kun olet tehnyt haluamasi asetukset ja lisännyt allekirjoittajat, lähetä allekirjoituskutsu valitsemalla Tallenna asiakirja ja Lähetä kutsut. Jos allekirjoitat asiakirjan myös itse, voit siirtyä suoraan allekirjoittamaan.

Allekirjoitustilanteen seuraaminen

Näet vielä allekirjoitusta odottavien asiakirjojen tilanteen kohdasta Avoimet kutsut.

Siellä ovat itse lähettämäsi sekä käyttöoikeuksillasi nähtävät asiakirjat. Voit lähettää muistutuksia kaikille vielä allekirjoittamattomille tai yksittäisille kutsutuille henkilöille tarpeen mukaan. Voit tarvittaessa myös peruuttaa allekirjoituskutsut asiakirjalta.

Arkisto

Kaikki palvelussa allekirjoitetut ja allekirjoittamattomat asiakirjat löydät kohdasta Arkisto. Arkiston kautta voit ladata asiakirjat työpöydällesi sekä poistaa allekirjoittamattomia asiakirjoja.

Saapuneet kutsut

Jos sinulle on saapunut useita kutsuja, voit allekirjoittaa niistä useita tunnistautumalla vain kerran. Siirry kohtaan Saapuneet kutsut, josta voit suoraan siirtyä haluamasi asiakirjan allekirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin palvelun käyttöön tukiportaalissa


Tutustu tarkemmin Visma Signiin
Takaisin ohjeisiin