Julkishallinto

Kustannus­tehokkuutta julkishallinnon prosesseihin

Miltä kuulostaisi ylimääräisen manuaalisen työn ja paperien hallinnoinnin minimointi? Visma Signilla luot, allekirjoitat ja säilytät asiakirjat ja sopimukset turvallisesti sähköisessä muodossa. Palvelu tarjoaa kustannustehokkaan ja ympäristöystävällisen tavan käsitellä asiakirjoja.

Luotettava julkisen hallinnon kumppani

Sähköisen allekirjoituksen avulla voit nopeuttaa päätösten käsittelyä ja sopimusten tekoa, samalla kun säästät aikaa ja kustannuksia.

Kaikki allekirjoitetut asiakirjat tallentuvat automaattisesti sähköiseen arkistoon. Näin voit helposti tarkistaa asiakirjat liitteineen yhdestä paikasta, ja vältyt paperimappien selaamiselta ja tietojen etsimiseltä.

Kun palvelu täyttää eIDAS-vaatimukset, voi sen tietoturvallisuuteen luottaa. Se on kunnan palveluissa erityisen tärkeää.

Seija Romo, Pieksämäen kaupunki

Kolme hyvää syytä valita Visma Sign

1.

Tietoturva

Jokainen dokumentti ja allekirjoitus on jäljitettävissä. Visma Sign soveltuu arkaluontoisten tietojen luotettavaan käsittelyyn ja hallinnointiin, sillä vain asianomaiset pääsevät niihin käsiksi. Palvelua käyttävät mm. monet vakuutusyhtiöt, pankit, rahoitusyhtiöt, terveysalan organisaatiot ja muut korkeaa tietoturvaa ja tietosuojaa edellyttävät yritykset ja yhteisöt.

2.

Juridisesti sitova

EU-direktiivi ja Suomen laki ovat antaneet sähköiselle allekirjoitukselle juridisesti sitovan aseman. Asiakirjan allekirjoittajat, allekirjoitusaika ja allekirjoitettu sisältö ovat aina kiistämättömästi todennettavissa. Sähköinen allekirjoitus yhdistää allekirjoittajan ja asiakirjan sähköisesti. Allekirjoitettu asiakirja hyväksytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

3.

Integraatio

Visma Sign löytyy valmiina monista taloushallinnon järjestelmistä. Kattavan API-rajapinnan ansiosta palvelu on mahdollista integroida myös suoraan taloushallinnon ohjelmistoosi.

Turvallinen, nopea ja luotettava

Oli kyseessä sitten sisäisen tehokkuuden lisääminen tai tyytyväisyyden parantaminen, sähköinen allekirjoitus on oikea ratkaisu. Se on paitsi helppo ja nopea, myös kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa käsitellä asiakirjoja.

Luvat ja hakemukset

Automatisoi palveluihin, rakentamiseen ja ympäristöön liittyvien lupien ja hakemusten käsittely helposti hyödyntämällä nettisivuille upotettavaa, allekirjoitettavaa sähköistä lomaketta.

Päätökset ja pöytäkirjat

Voit allekirjoittaa ja arkistoida hallituksen, valtuuston ja toimielinten kokousten pöytäkirjat sekä viranhaltijapäätökset suoraan helposti ja nopeasti, alle vuorokaudessa.

Koulutus ja varhaiskasvatus

Hoidat ilmoittautumisten keräämisen, hakemusten käsittelyn ja todistusten hallinnan yhdessä järjestelmässä. Visma Sign on myös integroitu valmiiksi esimerkiksi Wilmaan, jolloin koulun ja kodin välinen kommunikaatio on helpompaa sekä nopeampaa.

Kiinteistöt ja vuokrasopimukset

Sähköisen allekirjoituksen myötä vuokrasopimusten allekirjoittaminen ei vaadi toimistolla piipahtamista tai liitetiedostojen skannaamista. Samassa palvelussa hallinnoit myös kätevästi asuntohakemuksia ja niiden irtisanomisilmoituksia.

Sosiaalipalvelut

Sähköisen allekirjoituksen avulla voit hyväksyä esimerkiksi sosiaalipalveluiden tukipäätöksiä, jolloin niiden käsittelyaika lyhentyy huomattavasti.

Julkinen talous ja hankinnat

Monimutkaisetkin hankintaprosessit nopeutuvat kun sähköisen allekirjoituksen avulla voit hankkia niihin tarvittavat hyväksynnät oikeilta henkilöiltä hetkessä.

Asiantuntija-artikkeli

Sähköinen allekirjoitus Suomen lain näkökulmasta

Yleisesti Suomen laki katsoo sähköisen allekirjoituksen olevan juridisesti yhtä sitova kuin fyysisen allekirjoituksen.

Kuitenkin on hyvä tiedostaa, että sähköinen allekirjoitus on laaja käsite, sillä on olemassa erilaisia tapoja allekirjoittaa sähköisesti.

Asiantuntija-artikkeli

Sähköinen allekirjoittaminen on vastuullinen valinta

Arvostetun yrityskuvan luomisessa vastuullisuus on otettava huomioon. Visma Signin käyttöönotto on konkreettinen ja yksinkertainen tapa yritykselle kehittää omaa vastuullisuuttaan.

Lue blogista kolme vastuullisuutta lisäävää syytä siirtyä sähköiseen sopimiseen.

Jo yli 60 000 yritystä ja organisaatiota luottaa Visma Signiin

Haluatko kuulla Visma Signin tuomista eduista käytännössä? Asiantuntijamme ovat apunasi, jos kaipaat vielä lisätietoa.