Turvallista tiedonkeruuta sähköisillä lomakkeilla

Visma Signin avulla luot minuuteissa ammattimaisen, vahvan tunnistautumisen sisältävän lomakkeen, jonka avulla keräät tietoturvallisesti asiakastiedot, tilaukset ja hakemukset. Voit upottaa lomakkeen suoraan kotisivuille tai toimittaa täytettäväksi erillisenä linkkinä.

Mikä on sähköinen lomake?

Sähköinen lomake tekee asioinnin helpoksi asiakkaillesi, kumppaneillesi ja työntekijöillesi. Sähköisesti allekirjoitettavalla lomakkeella tarkoitetaan lomaketta, jonka käyttäjä täyttää sähköisesti esimerkiksi verkkosivujen tai suoralinkin kautta. Käyttäjän tulee tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksien avulla, jotta hän voi lähettää lomakkeen.

Sähköinen lomake on käytettävissä missä vain, milloin vain ja sillä laitteella, jota on mieluisinta käyttää.

Lomakkeen tiedot päivittyvät automaattisesti Visma Signiin, joten pääset lomakkeen kautta tulleisiin vastauksiin käsiksi reaaliajassa.

Sähköinen lomake on asiakasystävällisempi vaihtoehto, joka päivittää asiakaskokemuksen tälle vuosituhannelle.

Yksi palvelu, monta eri käyttötapaa

Sähköisellä lomakkeella luot ketterämpää liiketoimintaa

Sähköinen lomake nopeuttaa huomattavasti sekä lomakkeen täyttäjän että tietojen käsittelijän työtä. Sähköisen allekirjoituksen toiminnot sisältävät lomakkeet sopivat useille eri toimialoille ja erilaista käyttöä varten – aina yksittäisen tiedon hankkimisesta monimutkaisten asiakastietojen keräämiseen asti.

Saat lomaketyökalun käyttöön valitsemalla Visma Signin Business- tai Enterprise-paketin.

Rahoitus- ja vakuutusala

Nopeuta palveluprosesseja

Sähköisillä lomakkeilla vähennät asiakkaiden fyysisiä asiakaskäyntejä ja parannat kokonaisvaltaisesti asiakaskokemusta. Visma Signilla sähköistät esimerkiksi seuraavat lomakkeet:

 • Laina- ja vakuutushakemukset
 • Palveluiden irtisanomisilmoitukset
 • Yhteystietojen muutokset
 • Asiakastietojen kerääminen

Sosiaali- ja terveysala

Eroon paperisista lomakemassoista

Sosiaali- ja terveysalalla lomakkeiden kirjaus tietokantoihin on paitsi aikaa vievää myös virhealtista ja paikkaan sidottua. Visma Signin sähköisillä lomakkeilla autat organisaation työntekijöitäsi keräämään tarvittavat tiedot joustavasti ilman, että he ovat kiireisen arjen keskellä sidottuja tietokoneen ääreen. Vähennät kustannuksia ja parannat potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa. Visma Signilla sähköistät esimerkiksi seuraavat lomakkeet:

 • Esitietolomakkeet
 • Hoitosopimukset
 • Tukihakemukset
 • Terveyskyselyt
 • Selvityslomakkeet
 • Tarkastuspyynnöt

Koulutusala

Helpota loputonta lomakerumbaa

Koulutusalalla paperisia lomakkeita täytetään jatkuvasti koulun tai päiväkodin ja kodin välillä. Siirtyminen sähköisesti täytettäviin ja allekirjoitettaviin lomakkeisiin sujuvoittaa kodin ja koulun välistä yhteydenpitoa ja vähentää tietoturvariskiä. Henkilötietoja sisältävien lomakkeiden paikka on pilvessä, ei lapsen koulurepussa. Visma Sinilla sähköistät esimerkit seuraavat lomakkeet:

 • Poissaolo- ja loma-anomukset
 • Yhteystietolomakkeet
 • Leirikoulu- ja tapahtumailmoittautumiset
 • Ruoka-aineallergiailmoitukset

Esimerkki – näin käytät sähköisiä lomakkeita

Palvelun tilaus- tai irtisanomislomake

Sähköisesti allekirjoitettava lomake on yksinkertainen tapa toteuttaa palvelun tilaaminen. Et sido asiakasta yhteen paikkaan – sen sijaan tarjoat joustavan ja nykyaikaisen tavan asioida kanssasi.

Koska lomakkeen täyttäjä vahvistaa lomakkeen tiedot sähköisellä allekirjoituksella täytön lopuksi, voit aina olla varma hänen henkilöllisyydestään.

1.
Rekisteröidy Visma Signiin ja valitse: Luo sähköinen lomake

2.
Aseta kentät tarvitsemillesi tiedoille, kuten:
tilaajan tiedot, tilattava tai irtisanottava palvelu.

3.
Määritä, voiko lomakkeen allekirjoittaa useampi henkilö.
Esimerkiksi vakuutusten tilaaminen tai irtisanominen voi vaatia useamman henkilön allekirjoitukset

4.
Julkaise lomake ja upota se yrityksesi verkkosivuille. Valmista!

Voit myös käyttää lomaketta suoralinkin avulla, jonka voit lähettää henkilölle, jonka tiedot tarvitset palvelun tilaamista varten. Kaikki täytetyt lomakkeet säilyvät niille määritellyissä kansioissa yrityksesi Visma Sign-tilillä ilman erillistä veloitusta.

Lomakkeesta on moneksi

Turvallista ja tehokasta tietojen käsittelyä

Luo tarvitsemasi lomake

Luot minuuteissa ammattimaisen, vahvan tunnistautumisen sisältävän lomakkeen ilman koodaustaitoja. Voit lisätä lomakkeen heti esimerkiksi yrityksesi sivuille tai verkkokauppaan.

Rajattomasti käyttökohteita

Tilauslomakkeet, ehtojen hyväksyntä, valtakirjat, GDPR:n mukaiset asiakastietokyselyt, hakemuksen tai palvelun irtisanomiset… Voit luoda verkkolomakkeita tarpeesi mukaan rajattomasti.

Integroi vaivattomasti

Verkkosivujen lisäksi sähköiset lomakkeet on helppo integroida suoraan haluamaasi järjestelmään tai palveluun.

Arkaluonteiset tiedot turvattuna

Jos keräät lomakkeella arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnuksia, ei niitä tallenneta palveluun tunnistettavassa muodossa. Lomakkeen sisältö ei näy palvelun sisällä muille kuin lomakkeen omistavalle yritykselle ja allekirjoittajalle.

Siirrä tiedot ulkoisiin järjestelmiin

Voit siirtää verkkolomakkeille syötettyjä tietoja myös ulkoisiin järjestelmiin, kuten asiakkuudenhallintajärjestelmään, jäsenrekisteriin tai erilaisiin tietokantoihin.

Juridisesti sitovat lomakkeet

Sähköisesti allekirjoitettava lomake on juridisesti täysin sitova. Lomakkeen lähettämisen yhteydessä tapahtuva vahva tunnistautuminen toimii samalla tavoin kuin esimerkiksi käyttäjän tunnistautuessa verkkopankkiin.

Käytämme Visma Sign-verkkolomaketta asiakkaan omien tietojen tarkistamiseen, markkinointilupien antamiseen sekä asiakastietojen muutoksiin ja muokkauksiin.
Saimme yhdellä palvelulla hoidettua kaiken GDPR-vaatimusten mukaisesti.

Jaana Hurmerinta, Talouspäällikkö, MetroAuto Oy

Valitse tarpeisiisi sopiva integraatio

Anna sopimusten liikkua saumattomasti järjestelmistä toisiin. Löydät Visma Signin valmiina niin CRM-ohjelmistoista, ERP-ratkaisuista kuin taloushallinnon eri järjestelmistä.

Kokeile itse!

Saat lomaketyökalun automaattisesti käyttöösi valitessasi Visma Signin Business- ja Enterprise-paketin. Voit kokeilla sähköisen lomakkeen rakentamista jo ilmaisen kokeilujakson aikana.