Visma Sign yrityksille

Turvallista tiedonkeruuta sähköisillä lomakkeilla

Kun tarvitset allekirjoitettavia lomakkeita ja sinun täytyy olla varma täyttäjän henkilöllisyydestä, käytä Visma Signin sähköisiä lomakkeita. Luot tarvitsemasi lomakkeen helppokäyttöisellä työkalulla ja se on käytössäsi välittömästi.

Kuva Visma Signin sähköisestä lomakkeesta.

Tee asiointi helpoksi

Näin helppoa on sähköisen lomakkeen rakentaminen

Sähköisesti allekirjoitettava lomake tekee asioinnin asiakkaallesi, kumppanillesi ja työntekijällesi helpoksi. Lomake on käytettävissä missä vain, milloin vain ja sillä laitteella, jota on mieluisinta käyttää. Lomakkeen tiedot ovat myös heti saatavilla. Sähköinen lomake on paperilomakkeisiin verrattuna huomattavasti asiakasystävällisempi vaihtoehto, joka päivittää asiakaskokemuksen tälle vuosituhannelle.

Yksi palvelu, monta eri käyttötapaa

Sähköisen allekirjoituksen toiminnot sisältävät lomakkeet sopivat useille eri toimialoille ja erilaista käyttöä varten – aina yksittäisen tiedon hankkimisesta monimutkaisten asiakastietojen keräämiseen asti.

Rahoitus- ja vakuutusala

Sähköisillä lomakkeilla vähennät asiakkaiden fyysisiä asiakaskäyntejä, nopeutat palveluprosesseja ja parannat kokonaisvaltaisesti asiakaskokemusta. Visma Signilla sähköistät esimerkiksi seuraavat lomakkeet:

 • Laina- ja vakuutushakemukset
 • Irtisanomisilmoitukset
 • Yhteystietojen muutokset
 • Asiakastietojen kerääminen
Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysalalla lomakkeiden kirjaus tietokantoihin on paitsi aikaa vievää myös virhealtista ja paikkaan sidottua. Visma Signin sähköisillä lomakkeilla autat organisaation työntekijöitäsi keräämään tarvittavat tiedot joustavasti ilman, että he ovat kiireisen arjen keskellä sidottuja tietokoneen ääreen. Vähennät kustannuksia ja parannat potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa.

Sähköistä esimerkiksi seuraavat lomakkeet:

 • Esitietolomakkeet
 • Hoitosopimukset
 • Tukihakemukset
 • Terveyskyselyt
 • Selvityslomakkeet
 • Tarkastuspyynnöt
Koulutusala

Siirtymällä sähköisesti täytettäviin ja allekirjoitettaviin lomakkeisiin, sujuvoitat kodin ja koulun välistä yhteydenpitoa ja vähennät tietoturvariskiä. Muistathan, että henkilötietoja sisältävien lomakkeiden paikka on pilvessä – ei koululaisen koulurepussa.

 • Poissaolo- ja loma-anomukset
 • Yhteystietolomakkeet
 • Leirikoululomakkeet
 • Ilmoitukset ruoka-aineallergioista ja uskonnollisesta vakaumuksesta

Sähköisellä lomakkeella luot ketterämpää liiketoimintaa

Sähköisesti allekirjoitettavat lomakkeet sisältyvät jokaiseen Visma Sign -yritystiliin automaattisesti. Sähköinen lomake nopeuttaa huomattavasti sekä lomakkeen täyttäjän että tietojen käsittelijän työtä. Sähköistä myynnin, henkilöstöhallinnon, ostojen, asiakaspalvelun ja hallinnon lomakkeet ilman erillisiä tietojärjestelmäprojekteja. 

Lisää blogista: verkkolomakkeiden lukemattomat käyttökohteet

Luo tarvitsemasi lomake

Luot minuuteissa ammattimaisen, vahvan tunnistautumisen sisältävän lomakkeen ilman koodaustaitoja. Voit lisätä lomakkeen heti esimerkiksi yrityksesi sivuille tai verkkokauppaan.

Rajattomasti käyttökohteita

Tilauslomakkeet, ehtojen hyväksynnät, valtakirjat, GDPR:n mukaiset asiakastietokyselyt, hakemuksen tai palvelun irtisanomiset. Digitalisoi allekirjoitusta vaativat lomakkeet helposti.

Ei erillistä käyttöönottoa

Verkkolomakkeet kuuluvat Visma Sign -palvelun Business- ja sitä suurempiin paketteihin. Voit luoda verkkolomakkeita tarpeesi mukaan – rajattomasti.

Siirrä tiedot ulkoisiin järjestelmiin

Voit siirtää verkkolomakkeille syötettyjä tietoja myös ulkoisiin järjestelmiin, kuten asiakkuudenhallintajärjestelmään, jäsenrekisteriin tai erilaisiin tietokantohin

Integroi vaivattomasti

Verkkosivujen lisäksi sähköiset lomakkeet on helppo integroida suoraan haluamaasi järjestelmään tai palveluun. 

Turvallinen ja luotettava

Sähköisesti allekirjoitettavien lomakkeiden avulla keräät myös arkaluonteiset tiedot tietoturva- ja tietosuojavaatimusten mukaisesti.

MetroAuton logo

“Käytämme Visma Sign-verkkolomaketta asiakkaan omien tietojen tarkistamiseen, markkinointilupien antamiseen sekä asiakastietojen muutoksiin ja muokkauksiin. Saimme yhdellä palvelulla hoidettua kaiken GDPR-vaatimusten mukaisesti.”

Jaana Hurmerinta, Talouspäällikkö, MetroAuto Oy

Esimerkki – Näin käytät sähköisiä lomakkeita

Palvelun tilaus- tai irtisanomislomake

Sähköisesti allekirjoitettava lomake on yksinkertainen tapa toteuttaa palvelun tilaaminen. Et sido asiakasta yhteen paikkaan – sen sijaan tarjoat joustavan ja nykyaikaisen tavan asioida kanssasi.

Koska lomakkeen täyttäjä vahvistaa lomakkeen tiedot sähköisellä allekirjoituksella täytön lopuksi, voit aina olla varma hänen henkilöllisyydestään.

 1. Rekisteröidy Visma Signiin ja valitse: Luo sähköinen lomake
 2. Aseta kentät tarvitsemillesi tiedoille, kuten:
  tilaajan tiedot, tilattava tai irtisanottava palvelu.
 3. Määritä, voiko lomakkeen allekirjoittaa useampi henkilö.
  Esimerkiksi vakuutusten tilaaminen tai irtisanominen voi vaatia useamman henkilön allekirjoitukset
 4. Julkaise lomake ja upota se yrityksesi verkkosivuille. Valmista!

Voit myös käyttää lomaketta suoralinkin avulla, jonka voit lähettää henkilölle, jonka tiedot tarvitset palvelun tilaamista varten. Kaikki täytetyt lomakkeet säilyvät niille määritellyissä kansioissa yrityksesi Visma Sign-tilillä ilman erillistä veloitusta.

Esimerkkikuva, miten sähköisiä lomakkeita voi käyttää palvelun tilauslomakkeena.

FAQ

Käyttö

 • Mikä on sähköisesti allekirjoitettava lomake?
  Sähköisesti allekirjoitettavalla lomakkeella tarkoitetaan lomaketta, jonka käyttäjä täyttää sähköisesti esimerkiksi verkkosivujen tai suoralinkin kautta. Jotta käyttäjä voi lähettää lomakkeen, täytyy hänen tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksien avulla (vahva tunnistautuminen).
 • Miten sähköisiä lomakkeita tehdään?
  Verkkolomake rakennetaan helpon ’raahaa ja pudota’ -editorin avulla (Drag & Drop). Et siis tarvitse ollenkaan koodausosaamista tai aiempaa kokemusta verkkolomakkeiden luomisesta.

Tunnistautuminen

 • Onko lomakkeet sitovia? Voinko käyttää lomaketta esimerkiksi sopimusten solmimisessa?
  Kyllä voit! Sähköisesti allekirjoitettava lomake on juridisesti täysin sitova. Lomakkeen lähettämisen yhteydessä tapahtuva vahva tunnistautuminen toimii samalla tavoin kuin esimerkiksi käyttäjän tunnistautuessa verkkopankkiin. Käyttäjä allekirjoittaa lomakkeen sähköisesti aivan samoin kuin hän allekirjoittaisi sen paperilla.
 • Mitä henkilötietoja voin käyttäjästä kerätä? Miten tiedot pidetään turvassa?
  Lomakkeen allekirjoittamista varten lomakkeen täyttäjältä kysytään henkilötunnus täydellisenä. Henkilötunnusta ei kuitenkaan tallenneta palveluun tunnistettavassa muodossa. Jos keräät lomakkeilla arkaluonteisia henkilötietoja tai muutoin luottamuksellista tietoa, on syytä valita lomakkeen asetuksissa ettei sitä lähetetä allekirjoituksen jälkeen sähköpostitse. Visma Sign -palvelun sisällä tietojen tietoturvasta huolehditaan palvelun tietoturvasertifikaatin mukaisesti, eikä lomakkeen sisältö näy muille kuin lomakkeen omistavalle yritykselle ja allekirjoittalle.

Hinnoittelu

 • Mistä hinta muodostuu?
  Palvelun hinta on sidottu Visma Signin Business-pakettiin. Yksi lomakkeen täyttö vastaa yhtä käytettyä allekirjoitusta. Katso tarkemmat yksityiskohdat suoraan hinnoittelusivulta.
 • Maksaako palvelu käyttäjälle?
  Palvelun käyttö on aina ilmainen lomakkeen käyttäjälle eli allekirjoittajalle.

Olemme täällä sinua varten

Jätä meille yhteydenottopyyntö, jos haluat tietää lisää sähköisistä lomakkeista tai Visma Sign -palvelusta. Rekisteröitymällä saat palvelun käyttöösi alle 5 minuutissa.

Piirretty kuvituskuva