Sähköinen allekirjoitusTuote ja käyttö

Näin pääset alkuun: Allekirjoittajan ohjeet

2 min luku | 8.10.2021

Oletko saanut sähköpostiisi kutsun sähköisesti allekirjoitettavaan asiakirjaan?

Sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat ovat juridisesti aivan yhtä päteviä kuin käsin allekirjoitetut. Sen sijaan, että joutuisit menemään paikan päälle allekirjoittamaan asiakirjan, voit hoitaa allekirjoituksen sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksillasi tai piirtämällä allekirjoituksen digitaalisesti. Allekirjoitustapa on kutsun lähettäjän päätettävissä.

Itse allekirjoittaminen on sinulle täysin ilmaista.

Sähköpostikutsu

Olet saanut sähköpostiisi kutsun, jossa pyydetään allekirjoittamaan asiakirja. Tunnistat viestin otsikosta, joka alkaa “Kutsu allekirjoittamaan…”. Avaa sähköposti ja ota talteen siinä oleva salasana, tarvitset sitä myöhemmin. Klikkaa nyt sähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Linkki siirtää sinut allekirjoituspalveluun. Alla esimerkki sähköpostikutsusta.

Huomioithan, että kutsu voi saapua myös tekstiviestillä tai se voi tulla kahdessa osassa: linkki sähköpostiin ja salasana tekstiviestinä.

Tutustu asiakirjaan

Jotta pääset katsomaan sinulle lähetettyä asiakirjaa, tarvitset sähköpostissasi ollutta salasanaa. Liitä se sille varattuun kohtaan. Näet asiakirjan esikatselunäkymässä. Jos käytät matkapuhelimen selainta, avaa esikatselu valitsemalla Esikatsele asiakirjaa. Kun olet valmis allekirjoittamaan, valitse Siirry allekirjoittamaan.

Allekirjoita

Kutsun lähettäjä pyytää sinua allekirjoittamaan asiakirjan joko pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella tai joissain tapauksissa digitaalisesti piirtämällä. Seuraa näkymän ohjeita ja täytä pyydetyt kentät.

Paina tämän jälkeen Allekirjoita.

Tunnistautumisen jälkeen voit ladata asiakirjan. Saat allekirjoitetun asiakirjan myös sähköpostiisi.

Sähköinen arkisto

Rekisteröidy palveluun yksityishenkilönä ilmaiseksi, niin pääset katsomaan kaikkia sähköisesti allekirjoittamiasi asiakirjoja. Asiakirjat pysyvät tallessa 30 päivää ellet rekisteröidy palveluun. Rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.