IntegraatiotSähköinen allekirjoitusTuote ja käyttö

Integroi sähköinen allekirjoitus osaksi ohjelmistoasi – näin se tapahtuu

2 min luku | 20.5.2021

Sähköisen allekirjoittamisen tarjoaminen osana ohjelmistoa mahdollistaa käyttäjäkokemuksen viemisen uudelle tasolle. Visma Signin sähköistä allekirjoitusta on mahdollista hyödyntää useilla erilaisilla tavoilla. Integrointi mahdollistaa esimerkiksi kaikkien henkilöstöhallintoon liittyvien asiakirjojen allekirjoittamisen HR-järjestelmästä käsin, tai asiakkaiden tilausten ja sopimusten vahvistamisen suoraan CRM-järjestelmästä. Voit myös esimerkiksi luoda allekirjoitettavia sopimuksia reaaliaikaisesti verkkosivuilla täytettävien tietojen perusteella – Visma Signilla vain mielikuvitus on rajana!

Lue lisää: Visma Sign asiakaskokemukset

Halusit sitten integroida sähköisen allekirjoituksen osaksi oman yrityksenne tuottamaa järjestelmää tai saada sähköisen allekirjoituksen käyttöön käyttämässäsi järjestelmässä, tekee integraatiotukemme prosessista kivuttoman. Paras tapa aloittaa integrointi on ottaa yhteyttä Visma Signin asiantuntijoihin, joiden kanssa alustavat keskustelut käydään.

Ensimmäinen askel integraatiopolulla on järjestää palaveri eri osapuolien kesken. Näihin kuuluvat ainakin Visma Signin edustajat ja integroivan järjestelmän toimittaja. Mukana voi olla myös integroitavan järjestelmän loppuasiakas, jos toive integroinnista on tullut alunperin heiltä. Mikäli toiveen integroimisesta on esittänyt järjestelmän loppuasiakas, pohditaan seuraavaksi, tehdäänkö ratkaisu tuotteistettavana integraationa, joka tulee kaikkien integroitavan järjestelmän käyttäjien saataville, vai tehdäänkö integraatio vain kyseiselle loppuasiakkaalle räätälöitynä.

Visma Sign tarjoaa uuden tulonlähteen ohjelmistollesi

Tehtiinpä integraatio tuotteistettavana tai käyttäjäkohtaisena ratkaisuna, seuraavaksi käydään läpi tekniset yksityiskohdat. Tässä vaiheessa Visma Signin integraatiotuki esittelee järjestelmän toimittajille API-rajapinnan toiminnallisuudet sekä keskusteluun otetaan muut tekniset näkökulmat, kuten tietoturvallisuus ja GDPR, loppuarkiston sijainti (Visma Signissa vai muualla?) sekä mahdollinen automaattinen sähköpostilähetys.

Järjestelmätoimittaja valitsee myös haluamansa ansaintalogiikan; käytetäänkö pakettihinnoittelua vai transaktiomallia? Järjestelmän kautta lisäpalveluna tarjottavat allekirjoitukset tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden lisätä ohjelmiston tulovirtoja.

Kun sävelet integroinnin etenemisestä ovat selvät, saavat integroitavan järjestelmän kehittäjät API-avaimet Visma Signin testiympäristöön, johon integraatio aluksi rakennetaan. Visma Signin integraatiotiimin tuki on jatkuvasti saatavilla takaamassa projektin sulavan etenemisen. Kun integraatio testiympäristöön on valmis ja toimivaksi todettu, saavat integroitavan järjestelmän kehittäjät API-avaimet tuotantoympäristöön ja integraatio saadaan lopullisesti käyttöön.

Vaikka järjestelmien integrointi voi kuulostaa monivaiheiselta prosessilta, se ei vaadi massiivista resurssirohmua projektia. Onnistunut integraatio on mahdollista viedä maaliin ensimmäisestä palaverista lukien parissa viikossa.

Haluatko kuulla lisää Visma Signin integroimisesta? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Tutustu API-kuvaukseen

Kai Ahteela

Kai Ahteela työskentelee Visma Signin parissa yhdistäen pitkää kokemustaan taloushallinnosta, rahaliikenteestä ja dokumentinhallinnasta. Kaita ilahduttavat erityisesti arkipäiviä helpottavat teknologiaratkaisut.