Sähköinen allekirjoitus

Luvian Saha hoitaa puukaupat vaivattomasti sähköisellä allekirjoittamisella

2 min luku | 27.2.2023

Luvian Saha siirtyi sähköiseen allekirjoittamiseen jo useampi vuosi sitten. Tarve palvelulle oli ilmeinen: sopimusasiakirjoja, kuten metsähakkuusopimuksia lähetettiin todella paljon postitse. Visma Sign nopeutti puukauppaa huomattavasti ja toi prosessin samalla nykyaikaan.

Luvian Saha Oy › on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja sahatavaran jatkojalostajista. Yritys valmistaa rakennusteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen ensiluokkaisia tuotteita sertifioiduissa metsissä kasvaneista kuusista ja männyistä.

Vaivatonta puukauppaa sähköisellä allekirjoituksella

Luvian saha siirtyi sähköiseen allekirjoittamiseen Visma Signilla 2018 vuoden loppupuolella. Yritys on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja sahatavaran jatkojalostajista ja ostaa puuta yksityisiltä metsänomistajilta Länsi-Suomessa. Sähköinen allekirjoittamiseen siirtyminen vauhditti ja helpotti dokumentoinnin prosessia valtavasti.

“Tarve sähköiselle allekirjoittamiselle oli ilmeinen, lähetimme todella paljon sopimusasiakirjoja postissa, jonka jälkeen sitten odoteltiin. Viive allekirjoittamisessa oli hirveän pitkä eikä se ole enää tätä päivää.” kertoo metsäjohtaja Juho Honkela. Honkela vastaa sahan puuhankinnasta ja sivutuotteiden myynnin kokonaisuudesta.

Sähköisellä allekirjoituksella prosessin nopeus on luonnollisesti aivan toista verrattuna tulostamiseen ja postitukseen. Aikaa säästyy hirveästi.

Sopimukset ilman paperien pyörittelyä

“Suurimmassa mittakaavassa toimitamme Visma Signilla metsähakkuusopimuksia ja muita sopimusasiakirjoja allekirjoitettavaksi. Omalla kohdalla myös toimituskauppakumppanien asiakirjat hoituvat puhtaasti sähköisellä allekirjoituksella. Olemme vielä alkutaipaleella sähköisen allekirjoituksen käytössä, mutta en silti enää luopuisi palvelusta. Suosittelen sähköistä allekirjoittamista myös muille yrityksille.”

Metsänomistajat ovat ottaneet sähköisen allekirjoittamisen hyvin vastaan, varsinkin jos henkilökohtainen tapaaminen asuinpaikasta johtuen ei ole mahdollista. “Eräs asiakkaista hihkaisi, että on mahtavaa että ei tarvitse enää pyöritellä papereita. Toki on ollut henkilöitä, jotka ovat hetken epäilleet osaavatko he allekirjoittaa sähköisesti. Kaikki ovat kuitenkin saaneet allekirjoitukset tehtyä.” Honkela toteaa.

Suoraviivaisesti käyttöön

Sähköisen allekirjoituksen käyttöönotto oli yritykselle mutkatonta ja helppoa. Palvelu otettiin kerralla käyttöön koko Honkelan osastolle yhdellä Skype-koulutuksella.

Kun sain ensimmäisen allekirjoituskutsun lähetettyä, hommasta tuli helppoa kuin mikä. Minusta palvelu on käyttäjäystävällinen ja yksinkertainen.

Honkelan osastolla on kymmenkunta toimihenkilöä, joilla kaikilla on käytössä Visma Sign. Ennen Visma Signia Luvian Saha harkitsi myös kilpailevaa vaihtoehtoa, jota ei kuitenkaan päädytty ottamaan käyttöön. “Alkuinvestoinnit olivat turhan suuria verrattuna siihen, että emme tarkkaan osanneet arvioida omia volyymeja. Visma Signilla sähköiseen allekirjoittamiseen siirtyminen oli helpompaa ja edullista.”

Kokeile sinäkin Visma Signia veloituksetta

Lunasta 5 ilmaista allekirjoitusta ja saat käyttöösi kaikki Visma Signin toiminnallisuudet. Et tarvitse luottokortti- tai laskutustietoja. Kokeilujakson päätteeksi voit halutessasi valita yrityksellesi sopivan palvelupaketin ja jatkaa Visma Signin käyttöä.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.