Lataa valmis yhteistyösopimus

Yhteistyösopimusmalli

Mikä on yhteistyösopimus?

​​Yhteistyösopimus on sopimus, jossa kaksi tai useampi osapuoli sitoutuu työskentelemään yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Toisin kuin tavalliset palvelusopimukset, joissa yksi osapuoli tarjoaa palvelun tai tuotteen toiselle, yhteistyösopimuksissa molemmat osapuolet panostavat yhteiseen tavoitteeseen. Tämän tyyppinen sopimus luo vahvan pohjan kumppanuudelle, jossa molemmat osapuolet hyötyvät yhteisestä toiminnasta ja tavoitteista.

Lue myös: Vältä nämä yleiset virheet yhteistyösopimuksessa

Täytettävä yhteistyösopimus PDF-muodossa

Kätevä PDF-muotoinen sopimuspohja avautuu selaimeen, jossa voit suoraan täyttää siihen tarvittavat tiedot. Tietojen täyttämisen jälkeen, tallennat sopimuksesi uudestaan tietokoneellesi. Tämän jälkeen sopimus on valmis allekirjoitettavaksi.

Miten täyttää yhteistyösopimuspohja?

Lataa ilmainen yhteistyösopimuksen pohja

Näin käytät PDF-sopimuspohjaa Visma Signissä:
  1. Lataa PDF tietokoneellesi
  2. Täytä PDF valmiiksi ja tallenna se itsellesi
  3. Kirjaudu Visma Signiin ja lisää tiedosto asiakirjaan

Näin liität tiedoston

Yhteistyösopimuksen sisältö ja sen täyttäminen

Yhteistyösopimusmalli on luotu mahdollisimman helposti täytettäväksi, ja sinulla on mahdollisuus valita teidän yhteistyöhön sopivat sopimusehdot. Alla saat vinkit sopimuksen mahdollisimman hyvään täyttämiseen.

Osapuolten roolit ja vastuut

Osapuolten roolit ja vastuut tulisi määritellä yhteistyösopimuksessa mahdollisimman tarkasti. Tämä vähentää väärinkäsityksiä ja varmistaa, että kaikki osapuolet ymmärtävät omat tehtävänsä ja vastuualueensa. Selkeä roolitus auttaa myös hallitsemaan projektin aikataulua ja tavoitteita.

Taloudelliset ehdot

Taloudelliset ehdot ovat olennaisia yhteistyösopimuksen osia. On tärkeää, että molemmat osapuolet tuntevat olonsa oikeudenmukaisesti kohdelluksi. Tämä tarkoittaa selkeiden rahallisten korvausten, kustannusten ja mahdollisten tuottojen jakamisen sopimista. Taloudellisten ehtojen selkeys auttaa välttämään myöhempiä riitoja ja epäselvyyksiä.

Erityisehdot eri toimialoilla

Eri toimialoilla voi olla erityisehtoja, joita kannattaa harkita yhteistyösopimukseen. Esimerkiksi immateriaalioikeudet korostuvat tietyillä aloilla, kuten tutkimuksessa, taiteessa ja teknologiassa. Näissä sopimuksissa on tärkeää määritellä selkeästi, miten luomuksia ja keksintöjä saa käyttää ja kuka ne omistaa.

Sopimuksen kesto ja päättymisehdot

Yhteistyösopimuksen kesto ja päättymisehdot tulisi määritellä tarkasti. Sopimukset voivat olla toistaiseksi voimassa olevia tai määräaikaisia projektisopimuksia. Päättymisehtojen selkeys auttaa osapuolia suunnittelemaan tulevaisuutta ja varautumaan mahdollisiin irtautumisiin.

Riitatilanteiden ratkaisu

Mahdollisten riitatilanteiden ratkaisu tulisi määritellä selkeästi sopimuksessa. Yleisesti suositellaan neuvotteluja ensisijaisena riidanratkaisukeinona, mutta myös välimiesmenettely ja oikeudenkäynti tulisi huomioida. Välimiesmenettely on usein suositeltava vaihtoehto, sillä se on suljettu prosessi, vaikka se onkin kalliimpi kuin julkinen oikeudenkäynti.

Muista kuitenkin, että yhteistyö pohjautuu luottamukseen. Älä siis ryhdy yhteistyöhön epäluotettavalta tuntuvan tahon kanssa.

Sopimushallinta ja yhteistyösopimusten päivitys

Sopimushallinta on tärkeä osa yrityksen riskienhallintaa. Yhteistyösopimuksia tulisi päivittää ja tarkistaa säännöllisesti. Tämä auttaa pitämään sopimuksen ajankohtaisena ja relevanttina. Yrityksen sisäiset prosessit määrittelevät usein sen, kuinka usein sopimukset käydään läpi, mutta jonkinlainen sykli on aina suositeltavaa.

Tiesitkö, että

Visma Signilla solmitaan tuhansittain sopimuksia päivittäin!

Visma Signilla hoidat koko sopimusketjusi aina allekirjoituksesta arkistointiin. Aloita koekäyttö ja lähetä sopimuksesi ilmaiseksi allekirjoitettavaksi.