Vuokrasopimus­pohja

Visma Signin valmis vuokrasopimuspohja sisältää kaikki keskeisimmät tiedot ja sopimisaiheet onnistunutta vuokrasopimusta varten. Sopimalla kirjallisesti varmistut siitä, että olette vuokralaisesi kanssa samalla sivulla.

Täytettävä vuokrasopimuspohja PDF-muodossa

Kätevä PDF-muotoinen sopimuspohja avautuu selaimeen, jossa voit suoraan täyttää siihen tarvittavat tiedot. Tietojen täyttämisen jälkeen, tallennat sopimuksesi uudestaan tietokoneellesi. Tämän jälkeen sopimus on valmis allekirjoitettavaksi.

Katso myös muut sopimuspohjat

Lataa ilmainen asuinhuoneiston vuokrasopimuspohja

Näin käytät PDF-sopimuspohjaa Visma Signissä:
  1. Lataa PDF
  2. Täytä PDF valmiiksi selaimessa ja tallenna se itsellesi
  3. Kirjaudu Visma Signiin ja lähetä tiedosto vuokralaiselle ja sinulle allekirjoitettavaksi

Näin liität tiedoston

Asunnon-vuokrasopimuspohja

Vuokrasopimuspohjan sisältö – ohjeet täyttämiseen

Vuokrasopimus on sekä vuokranantajalle että vuokralaiselle se tärkein asiakirja, jossa sovitaan yhteiset pelisäännöt asumiselle. Tämän takia se onkin aina syytä tehdä kirjallisena.
Alla käymme läpi vuokrasopimuspohjan sisällöt ja niiden merkityksen.

Yhteystiedot
Vuokrasopimuksen molemmista osapuolista tarvitsee sopimukseen nimi, osoite, numero sekä sähköposti. Tämä mahdollistaa, että molemmilla osapuolilla on tarvittavat tiedot saada yhteys toisiinsa erinäisiä ilmoituksia varten.

Vuokrauskohteen tiedot
Vuokrakohde on tärkeä yksilöidä selvästi sopimukseen. Luonnollisesti tämä tarkoittaa tarkkaa osoitetta sekä asunnon pinta-alaa. Yksilöimisen kannalta on lisäksi myös hyvä merkitä huoneistotyyppiin huoneiden lukumäärä (esimerkiksi. 1h+k). Samalla tähän on hyvä maininta mahdollisista lisätiloista, jotka kuuluvat vuokralaiselle.

Vuokra-aika
Vuokra-ajaksi merkitään joko määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassaolevaksi.
Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen voi irtisanoa kuukauden varoitusajalla.

Määräaikaiseen sopimukseen merkitään sopimuksen päättymispäivä. Tässä sopimuksesta löytyy maininta, mikäli sopimuksen irtisanoo ennen sopimuskauden päättymistä joutuu sopimusrikkomuksesta maksamaan korvauksen.

Vuokra
Vuokraan merkataan vuokrasumman lisäksi myös vesimaksun ja esimerkiksi autopaikkamaksun. Samalla sopimuksesta on tärkeää tulla ilmi milloin vuokran tulee joka kuukausi olla tilillä sekä mille tilille maksu suoritetaan.

Vuokravakuus
Vuokravakuus turvaa vuokranantajan asunnon mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tyypillinen vuokravakuus on 1-2 vuokran kokoinen, aina kuitenkin korkeintaan kolmen vuokran kokoinen. Tällä sopimuksella pyydetään vuokravakuustilin luomista, sekä talletustodistuksen toimittamista vuokranantajalle.

Vuokran korotus
Vuokran korottaminen sidotaan yleensä on elinkustannusindeksiin. Tällöin vuokrasopimuksessa pitää tulla ilmi, minkä vuoden indeksiä käytetään vuokrasopimuksen perusindeksinä. Samalla on hyvä merkitä tarkastusajankohta vuokran korottamiselle, yleensä kerran vuodessa. Vuokrankorotuksista on ilmoitettava kirjallisesti ennen korotuksen voimaantuloa.

Vuokran korottaminen voidaan myös sitoa toiseen perusteeseen, kuten esimerkiksi vastikkeen kokoon tai kiinteään prosenttimäärään.

Muutostyöt
Tämän sopimuksen, sekä lain mukaan, vuokralaisella ei ole oikeutta suorittaa suuria muutostöitä asunnossa ilman vuokranantajan lupaa. Esimerkkejä tällaisista töistä ovat maalaaminen, tapetointi tai kiinteiden kalusteiden vaihtaminen.

Muut ehdot
Vuokrasopimus sisältää usein myös muita ehtoja, jotka on mahdollista merkata tässä sopimuksessa avonaiseen kenttään. Tyypillistä on esimerkiksi mainita velvollisuus hankkia kotivakuutus. Lisäksi tupakointiin tai kotieläimiin voi tässä ottaa kantaa.

Hyvä ohjenuora on merkitä nekin asiat, jotka voivat tuntua selviltä tai perustuvat lakiin.

Allekirjoitukset
Vuokrasopimuksessa on oltava sekä vuokranantajan että vuokralaisen allekirjoitukset. Sähköistä allekirjoitusta hyödyntämällä, saat sopimuksen nopeasti allekirjoitettua sekä varmistut samalla vuokralaisen henkilöllisyydestä vahvan tunnistautumisen ansiosta.

Lue myös: Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoittaminen – kysymyksiä ja vastauksia

Tiedä aina kenen kanssa sovit

Solmi sopimukset sähköisesti!

Visma Sign tarjoaa joustavat prepaid-paketit yksityishenkilöiden turvallista sopimista varten – alkaen 11,80€. Ilman aloitus- tai kuukausimaksuja.