Lataa valmis sopimuspohja

Salassapito­sopimus

Mikä on salassapitosopimus?

Yhteistyö ja tiedonvaihto ovat yritysmaailman peruspilareita. Salassapitosopimus, joka tunnetaan myös nimellä NDA (Non-Disclosure Agreement), on yleisesti käytetty juridinen dokumentti, joka suojaa luottamuksellisen tiedon vaihtoa kahden osapuolen välillä.

Kun kyse on luottamuksellisen tiedon jakamisesta, monet pienyrittäjät ja yksinyrittäjät saattavat pitää salassapitosopimusta tarpeettomana tai eivät välttämättä ole tietoisia sen tärkeydestä. Vaikka suuret konsernit saattavat käyttää näitä sopimuksia rutiininomaisesti, on tärkeää ymmärtää, että myös pienempien toimijoiden on syytä suojata liiketoimintaansa vastaavalla tavalla.

Täytettävä salassapitosopimuspohja PDF-muodossa

Kätevä PDF-muotoinen sopimuspohja avautuu selaimeen, jossa voit suoraan täyttää siihen tarvittavat tiedot. Tietojen täyttämisen jälkeen, tallennat sopimuksesi uudestaan tietokoneellesi. Tämän jälkeen sopimus on valmis allekirjoitettavaksi.

Kaikki sopimuspohjat

Lataa ilmainen salassapitosopimuksen pohja

Salassapitosopimus

Miksi salassapitosopimus on tärkeä?

Salassapitosopimus varmistaa, että kun jaat arkaluontoista tietoa liikekumppaneiden tai potentiaalisten sijoittajien kanssa, tätä tietoa ei levitetä eteenpäin tai käytetä sinua vastaan. Tämä on erityisen kriittistä neuvotteluvaiheessa, uusia kumppanuuksia harkittaessa tai kun ollaan ottamassa käyttöön uusia toimittajia.

Ilman salassapitosopimusta yrityksesi innovaatiot, liikeideat tai tutkimustulokset voivat päätyä kilpailijoidesi käsiin, mikä voi heikentää kilpailukykyäsi markkinoilla.

Mahdollisia tilanteita ilman salassapitosopimusta

Ideavarkaus: Jakamasi liikeidea tai innovaatio voidaan kopioida, ennen kuin ehdit itse hyödyntää sitä.

Kilpailuetujen menetys: Jos kilpailijasi saavat tietoonsa yrityksesi sisäisiä strategioita, ne voivat hyödyntää tätä tietoa omaksi eduksikseen.

Asiakastietojen vuotaminen: Asiakastiedot ovat yrityksen arvokkainta tietoa. Niiden vuotaminen voi vahingoittaa yrityksesi mainetta ja asiakassuhteita.

Näin käytät PDF-sopimuspohjaa Visma Signissä:
  1. Lataa PDF tietokoneellesi
  2. Täytä PDF valmiiksi ja tallenna se itsellesi
  3. Kirjaudu Visma Signiin ja lisää tiedosto asiakirjaan

Näin liität tiedoston

Tiesitkö, että

Visma Signilla solmitaan tuhansia sopimuksia solmitaan päivittäin!

Visma Signilla hoidat koko sopimusketjusi aina allekirjoituksesta arkistointiin. Aloita koekäyttö ja lähetä sopimuksesi ilmaiseksi allekirjoitettavaksi.