Sähköinen allekirjoitusTuote ja käyttö

Yrittäjä + sähköinen allekirjoitus = tehokkuutta, työaikaa, ketteryyttä, tietoturvaa, luotettavuutta

2 min luku | 24.2.2023

Yrittäjän aika on rahaa. Moni yrittäjä tuskailee kalenterinsa kanssa ja kokee hyvinvointinsa heikentyneen. Tuottavan työn lisäksi yrittäjän ajankäyttöä haastavat erilaiset hallinnolliset työt.

Yrittäjät tekevät runsaasti erilaisia sopimuksia, toiset yrittäjät päivittäin. Oli kyseessä sitten asiakas, työntekijä tai muu sidosryhmään kuuluva, sopimusten tekeminen vanhalla mallilla vie yrittäjän resursseja.

Sopimuksen tekemisessä on monta vaihetta: sopimusten luonti, niiden toimitus allekirjoitusta varten, allekirjoituksen pätevyydestä varmistuminen lainsäädännön puitteissa, sopimusten arkistointi allekirjoitusten jälkeen ja tietoturvasta huolehtiminen — miten siitäkin huolehditaan oikeaoppisesti, pohtii moni yrittäjä.

Välillä yrittäjä joutuu muistuttamaan sopijaosapuolta allekirjoittamaan sopimuksen ja toimittamaan takaisin allekirjoitettuna. Kuka muistuttaisi itse yrittäjää muistuttamaan kaikista sopimuksista ja arkistoimaan valmiit asiakirjat?

Pienelläkin muutoksella voi olla suuri vaikutus niin yritykselle kuin yrittäjälle itselleen

Työkuormaansa voi helpottaa pienilläkin muutoksilla. Usein yksinkertaistamalla toimintoja saavutetaan tehokkuutta, joka taas säästää aikaa. Säästyneen ajan ja energiansa yrittäjä voi käyttää tuottavaan työhön, yrityksensä markkinointiin tai sitten ihan vaan vapaa-aikaansa.

Kannattaa arjessa muistaa, että kannattavan ja hyvinvoivan yrityksen takana seisoo hyvin jaksava yrittäjä.

Visma Sign on ketterä ja vaivaton tapa helpottaa yrittäjän arkea. Et tarvitse suuria investointipäätöksiä tai pitkiä käyttöönottoprojekteja. Joustavan pakettihinnoittelun ja helppokäyttöisen selainpalvelun ansiosta pääset aloittamaan muutamassa minuutissa. Löydät myös sovitut asiat tarvittaessa vuosienkin kuluttua sähköisessä muodossa.

Sähköisen allekirjoittamisen vaiheet ovat suoraviivaiset ja aikaasi säästävät; sopimuksen valmistelu, allekirjoituskutsut osapuolille ja arkistointi allekirjoitetuille sopimuksille.

Toimita kutsut allekirjoitukseen halutessasi myös tekstiviestillä. Turvakutsun avulla kutsuviestin voi lähettää myös sähköpostilla ja kutsun salasana erikseen tekstiviestillä. Automaattisella muistutuksella tarvittaessa vauhditat allekirjoitusprosessia.

Seuraat ja hallinnoit lähetettyjä sopimuksia missä ja milloin vain, ja vahvalla tunnistautumisella varmistut allekirjoittajan henkilöllisyydestä ja sitä kautta sopimuksen juridisesta sitovuudesta.

Vahva tunnistautuminen toimii Pohjoismaissa. Voit myös tarvittaessa napata allekirjoitukset talteen digitaalisesti kirjoitettuna mistä tahansa maasta.

Lue myös: Sähköinen allekirjoitus Suomen lain näkökulmasta

Tutustu Visma Signiin!

Jätä sopimusten tietoturvasta ja tietosuojasta huolehtiminen meille

Toimiston pöydillä tai lukottomassa laatikostossa säilötyt asiakirjat eivät vastaa nykyohjeistuksen mukaisia tietoturvan ja tietosuojan vaatimuksia. Myöskään kaikki pilviarkistot eivät ole asianmukaisesti tietosuojattuja.

Visma Sign poistaa yrittäjän tuskan huolehtimalla sopimusten tietoturvasta. Asiakirjat arkistoidaan luotettavalle palvelimelle, henkilötietoja käsitellään luotettavasti, eivätkä ulkopuoliset pääse mihinkään käsiksi. Asiakirjoja ei myöskään voi muokata allekirjoituksen jälkeen.

Lue lisää: Investointi tietoturvaan on investointi tulevaisuuteen – miten Visma Signin tietoturvasta ja saatavuudesta pidetään huolta

Sähköinen sopiminen ajasta ja paikasta riippumatta

Digitalisoituminen on mahdollistanut tehokkaamman ja aikaa säästävän tavan hoitaa asioita. Visma Signin sähköinen allekirjoitus mahdollistaa sopimusten lähetyksen allekirjoitettavaksi puhelimellasi vaikkapa kesämökin laiturilta tai lastasi odotellessa harrastuksistaan.

Sähköiset palvelut nopeuttavat esimerkiksi yrittäjän sopimusprosesseja ja vapauttaa aikaa sille, mikä on oikeasti sinulle tärkeää.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.