Sähköinen allekirjoitus

Turvallinen. Nopea. Luotettava.

EU-direktiivi ja Suomen laki ovat antaneet sähköiselle allekirjoitukselle juridisesti sitovan aseman. Lisäksi sähköinen allekirjoitus on turvallinen tapa allekirjoittaa asiakirjat. Asiakirjan allekirjoittajat, allekirjoitusaika ja allekirjoitettu sisältö ovat aina kiistämättömästi todennettavissa.

Turvallisuus ja tietoturva ovat aina olennainen osa jokaista ohjelmistoa – niin myös Visma Signia.

Vahva tunnistautuminen

Visma Sign käyttää pääasiassa pankkitunnistautumista ja mobiilivarmennetta. Vahva tunnistautuminen on juridisesti paras vaihtoehto ja aina jälkikäteen validoitavissa. Halutessasi voit käyttää allekirjoittamisessa myös kevyempää tunnistautumista.

Lue blogista: kevyt vs. vahva tunnistautuminen

Audit trail

Jokainen dokumentti ja allekirjoitus on jäljitettävissä. Näet aina kuka on milloinkin allekirjoittanut ja keneltä allekirjoitus puuttuu. Voit myös pyytää vahvistuksen dokumentin lukemisesta.

Asiakirjojen hallinta

Hallitse organisaation asiakirjoja sähköisesti ja arkistoi ne automaattisesti sähköiseen arkistoon ilman erillistä veloitusta.

Visma Signin digitaalisessa arkistossa muokkaat kansiorakenteita ja käyttäjäoikeuksia omien tarpeidesi mukaan. Arkistosta asiakirjat voidaan myös siirtää turvallisesti yrityksen omaan järjestelmään.

Turvallinen palvelu

Tiedot varmassa tallessa

Visma Sign soveltuu arkaluontoisten tietojen luotettavaan käsittelyyn ja hallinnointiin. Palvelua käyttävät mm. monet vakuutusyhtiöt, pankit, rahoitusyhtiöt, terveysalan organisaatiot ja muut korkeaa tietoturvaa ja tietosuojaa edellyttävät yritykset ja yhteisöt.

Lue blogista: sähköisen allekirjoituksen turvallisuus

FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät vastukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Tarvittaessa voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön, niin palaamme sinulle pikimmiten.

Onko sähköinen allekirjoitus laillisesti yhtä vahva kuin perinteinen allekirjoitus?

Kyllä on. Eurooppalainen eIDAS-direktiivi ja kansallinen lainsäädäntö antavat sähköiselle allekirjoitukselle lakiperustan.

Sähköinen allekirjoittaminen on turvallisempaa ja luotettavampaa kuin paperinen. Kun allekirjoitus tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, allekirjoittaja tunnistetaan vahvasti eikä asiakirjaa voi muuttaa jälkikäteen huomaamatta.

Lue lisää: Sähköinen allekirjoitus lainsäädännössä – katsaus eritasoisiin sähköisiin allekirjoituksiin.

Käykö sähköinen allekirjoitus todisteesta riita- tai rikosasiassa?

Kyllä. Sekä riita- että rikosasiassa sähköisesti allekirjoitettu asiakirja on kiistämätön todiste siitä mikä oikeustoimi on tapahtunut, kenen allekirjoittajien välillä ja milloin.

Jos kohtaat tarpeen käyttää sähköisesti allekirjoitettua asiakirjaa todisteena, voit pyytää ohjeita asiakaspalvelustamme [email protected]

Miten keräämme ja säilömme tietoja palvelussa?

Visma Sign -palvelussa käsitellään tietoja palvelun rekisteriselosteen mukaisesti. Allekirjoittamisessa käytettävää henkilötunnusta ei tallenneta palveluun tunnistettavassa muodossa.

Rekisteriselosteeseen >>

Kuinka kauan dokumentit säilyvät järjestelmässä?

Tiedot säilyvät palvelun digitaalisessa arkistossa 7 vuotta ilman erillistä veloitusta.

Mistä tiedän, että Visma Signin tietoturva on kunnossa?

Visma Signia kehitetään ammattimaisin menetelmin ja teknologioin. Palvelu on toteutettu Visman korkeiden tietoturvavaatimusten ja tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Tietoturvallisuus auditoidaan vuosittain Visman sisäisen tietoturva-asiantuntijan toimesta. Henkilötietojen käsittely toteutetaan Euroopan Unionin tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Lisätietoja Visman GDPR-sivustolta.