Lataa ilmainen sopimuspohja

Kesätyöntekijän työsopimus

Ilmainen kesätyöntekijän työsopimuspohja

Etsitkö täydellistä työsopimuspohjaa kesätyöntekijällesi? Olet saapunut oikeaan paikkaan! Jos olet palkkaamassa kesätyöntekijöitä, on ensiarvoisen tärkeää, että laadit selkeän ja kattavan työsopimuksen.

Kesätyöntekijän työsopimus ei ainoastaan määrittele työn kestoa ja lajia, vaan se myös suojaa sekä työnantajaa että työntekijää mahdollisissa tulevaisuuden erimielisyyksissä. Sopimus varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät työsuhteen ehdot, tehtävät, palkan ja työajat.

Oletko palkkaamassa kesätyöntekijöitä? Loimme maksuttoman kesätyöntekijän sopimuspohjan, joka on valmis täytettäväksi suoraan selaimessa.

Kesätyöntekijä-työsopimus

Mitä kannattaa ottaa huomioon kesätyöntekijän työsopimuksen teossa?

Kesätyöntekijän työsopimuksen teossa on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja, jotta työsuhde olisi sekä työnantajan että työntekijän kannalta selkeä, oikeudenmukainen ja ongelmaton.

1. Työsopimuksen Tyyppi
Määritä, onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Kesätyö on tyypillisesti määräaikainen.

2. Työtehtävät ja Työnkuva
Määrittele selkeästi kesätyöntekijän vastuualueet ja työtehtävät. Tämä ehkäisee mahdolliset väärinkäsitykset työnkulussa.

3. Työaika
Sopikaa työajasta, joustomahdollisuuksista ja tarvittaessa ylityökorvauksista. Mainitse myös, miten joustotyöaika tai liukuva työaika toimii, jos se on käytössä.

4. Palkka ja Palkanmaksu
Sopimus tulee sisältää tiedot palkasta, palkanmaksupäivistä, mahdollisista lisistä ja bonuksista sekä lomakorvauksista.

5. Lomat ja Poissaolot
Määrittele, miten kesätyöntekijän loma kertyy ja miten se maksetaan, sekä miten toimitaan sairauspoissaolon sattuessa.

6. Koeaika
Jos työsopimukseen sisältyy koeaika, sen pituus tulee määritellä selkeästi.

7. Irtisanomisehdot
Määrittele irtisanomisaika ja -ehdot, mukaan lukien menettelytavat, joita noudatetaan, jos työsuhde päättyy ennenaikaisesti.

8. Salassapitosopimus ja Immateriaalioikeudet
Harkitse, tarvitaanko sopimukseen salassapitoehtoja tai määräyksiä työn aikana syntyvien immateriaalioikeuksien omistuksesta.

Työsopimuksen teko nuoren kesätyöntekijän kanssa

Työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisena, sillä se vähentää väärinkäsitysten ja erimielisyyksien riskiä. Visma Sign on helppo ja nopea tapa lähettää työsopimus allekirjoitettavaksi kesätyöntekijälle.

Visma Sign tarjoaa ensisijaisesti AES-tasoista sähköistä allekirjoitusta. Jos työntekijällä ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta vahvaan tunnistautumiseen, pystyt vaihtamaan allekirjoituspyyntöön SES-tasoisen allekirjoituksen. Visma Signilla nuorikin kesätyöntekijä pystyy siis allekirjoittamaan työsopimuksen.

Näin käytät PDF-sopimuspohjaa Visma Signissä:
  1. Lataa PDF tietokoneellesi
  2. Täytä PDF valmiiksi ja tallenna se itsellesi
  3. Kirjaudu Visma Signiin ja lisää tiedosto asiakirjaan

Näin liität tiedoston

Tiesitkö, että

Visma Signilla solmitaan tuhansia sopimuksia solmitaan päivittäin!

Visma Signilla hoidat koko sopimusketjusi aina allekirjoituksesta arkistointiin. Aloita koekäyttö ja lähetä sopimuksesi ilmaiseksi allekirjoitettavaksi.