Visma Sign tilitoimistoille

Täytä rahanpesulain vaatimukset sähköisellä allekirjoituksella

Rahanpesulaki asettaa tilitoimistoille erityisiä velvoitteita. Lain mukaan tilitoimistojen tulee tietää, keitä heidän asiakkaansa ja asiakkaiden edustajat ovat.

Täytä rahanpesulain vaatimukset ja todenna henkilöllisyys sähköisen allekirjoituksen avulla.

Rahanpesulain muutokset

Rahanpesulaki velvoittaa tilitoimistoja tuntemaan asiakkaan ja asiakkaan edustajan henkilöllisyyden. Tilitoimisto voi itse luoda omat toimintatapansa, joilla se tunnistaa asiakkaansa ja huolehtii näin rahanpesulain velvoitteiden täyttymisestä. Henkilöllisyyden voi todentaa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  1. Asiakas tunnistetaan kasvotusten kuvallisen henkilöllisyystodistuksen avulla. Henkilöllisyystodistuksesta otetaan kopio, jonka tilitoimiston tulee säilyttää.

  2. Asiakas tunnistetaan sähköisen allekirjoituspalvelun avulla. Asiakkaan tarvittavat tiedot kerätään verkkolomakkeelle, joka allekirjoitetaan sähköisesti. Lomakkeen tiedot säilytetään turvallisesti sähköisessä muodossa.

Sähköinen allekirjoitus säästää aikaa ja vaivaa

Sähköinen allekirjoitus auttaa täyttämään rahanpesulain edellyttämät asiakkaan tunnistamiseen liittyvät vaatimukset. Asiakkaan fyysistä läsnäoloa ei tarvita, vaan henkilöllisyyden todentaminen tapahtuu sähköisesti allekirjoitettavan verkkolomakkeen avulla.

Näin helppoa asiakkaan sähköinen tunnistaminen on:

  1. Asiakas täyttää tiedot sähköiselle lomakkeelle.
  2. Lomake allekirjoitetaan sähköisen allekirjoituksen avulla.
  3. Allekirjoitettu lomake siirtyy sähköiseen arkistoon, josta osapuolet voivat käydä tallentamassa sen itselleen.

Visma Sign sähköinen allekirjoituspalvelu

Sähköinen lomake

Kerää asiakkaasi tiedot sähköisesti allekirjoitettavalla lomakkeella. Maksuttoman lisäpalvelun avulla verkkolomakkeiden luominen onnistuu käden käänteessä: Rakenna lomake helppokäyttöisen ‘raahaa ja pudota’ -työkalun avulla ja lähetä lomake asiakkaallesi täytettäväksi ja allekirjoitettavaksi. Nopeaa ja yksinkertaista.

Integraatio

Visma Sign löytyy valmiina monista taloushallinnon järjestelmistä. Kattavan API-rajapinnan ansiosta palvelu on mahdollista integroida myös suoraan taloushallinnon ohjelmistoosi, jolloin voit kerätä tarvittavat asiakastiedot ja allekirjoitukset suoraan ohjelmasi tai palvelusi sisällä.

Vahva tunnistautuminen

Tunnista asiakkaasi ja varmistu hänen henkilöllisyydestään vahvaa tunnistautumista hyödyntäen. Vahvalla tunnistautumisella tarkoitetaan henkilöllisyyden todentamista vahvojen tunnistusmenetelmien, kuten mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnuksien avulla.

Kiinnostuitko?

Jos haluat lisätietoa sähköisestä allekirjoituspalvelusta, pääset alkuun jättämällä meille yhteydenottopyynnön. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tutustu tarkemmin sähköiseen allekirjoittamiseen

Webinaari: Vastaa rahanpesulain muutoksiin sähköisellä allekirjoituksella

Webinaarissa kuulet, mikä on sähköinen allekirjoituspalvelu ja miten se toimii. Lisäksi kerromme, miten tilitoimistojen kannattaa hyödyntää sähköistä allekirjoituspalvelua sekä miten Visma Sign auttaa täyttämään rahanpesulain edellyttämät asiakkaan tunnistamiseen liittyvät vaatimukset.

Blogi: Sähköisen allekirjoituksen hyödyt tilitoimistoille

Tilitoimistona voit parantaa asiakaskokemusta sähköisen allekirjoituksen avulla.

Lue blogista, miten sähköinen allekirjoitus helpottaa tilitoimiston arkea.

sähköinen allekirjoitus tilintarkastuksessa

Blogi: Sähköinen allekirjoitus tilintarkastuksessa

Sähköinen allekirjoitus on helppo tapa nopeuttaa tilinpäätöksen allekirjoittamista ja koko tilinpäätösprosessia.

Miten sähköinen allekirjoittaminen tapahtuu tilintarkastuksen yhteydessä? Kurkkaa vinkit blogista.