Turvallisuus on meille tärkeää

Turvallinen. Nopea. Luotettava.

Sähköinen allekirjoitus on juridisesti sitova tapa allekirjoittaa asiakirjat. Asiakirjan allekirjoittajat, allekirjoitusaika ja allekirjoitettu sisältö ovat aina kiistämättömästi todennettavissa.

Juridisesti sitova, turvallinen ja luotettava tapa allekirjoittaa

Visma Sign käyttää allekirjoittamisessa aina vahvaa tunnistautumista. Sähköisesti allekirjoitetusta asiakirjasta voidaan jälkikäteen kiistämättömästi osoittaa kuka allekirjoitti, milloin allekirjoitti ja mitä allekirjoitti. EU-direktiivi ja Suomen laki ovat antaneet sähköiselle allekirjoitukselle juridisesti sitovan aseman.

Vahva tunnistus ja digitaalinen jalanjälki

Visma Sign käyttää pankkitunnistautumista ja mobiilivarmennetta. Vahva tunnistautuminen on juridisesti paras vaihtoehto ja aina jälkikäteen validoitavissa.

Audit trail

Jokainen dokumentti ja allekirjoitus on jäljitettävissä. Näet aina kuka on milloinkin allekirjoittanut ja keneltä allekirjoitus puuttuu. Voit myös pyytää vahvistuksen dokumentin lukemisesta.

Digitaalinen dokumenttiarkisto

Visma Signissa on digitaalinen arkisto, jonka kansiorakennetta muokkaat omien tarpeidesi mukaan. Löydät kaikki asiakirjat nopeasti ja helposti.

turvallinen palvelu

Tiedot varmassa tallessa

Visma Sign soveltuu arkaluontoisten tietojen luotettavaan käsittelyyn ja hallinnointiin. Palvelua käyttävät mm. monet vakuutusyhtiöt, pankit, rahoitusyhtiöt, terveysalan organisaatiot ja muut korkeaa tietoturvaa ja tietosuojaa edellyttävät yritykset ja yhteisöt.

FAQ

 • Onko sähköinen allekirjoitus laillisesti yhtä vahva kuin perinteinen allekirjoitus?

  Kyllä on. Eurooppalainen eIDAS-direktiivi ja kansallinen lainsäädäntö antavat sähköiselle allekirjoitukselle lakiperustan.

  Sähköinen allekirjoittaminen on turvallisempaa ja luotettavampaa kuin paperinen. Jokainen allekirjoittaja tunnistetaan vahvasti, eikä asiakirjaa voi muuttaa jälkikäteen huomaamatta.

 • Käykö sähköinen allekirjoitus todisteesta riita- tai rikosasiassa?

  Kyllä. Sekä riita- että rikosasiassa sähköisesti allekirjoitettu asiakirja on kiistämätön todiste siitä mikä oikeustoimi on tapahtunut, kenen allekirjoittajien välillä ja milloin.

  Jos kohtaat tarpeen käyttää sähköisesti allekirjoitettua asiakirjaa todisteena, voit pyytää ohjeita asiakaspalvelustamme tuki.sign@visma.com

 • Miten keräämme ja säilömme tietoja palvelussa.

  Visma Sign -palvelussa käsitellään tietoja palvelun rekisteriselosteen mukaisesti. https://allekirjoitus.visma.fi/download/visma_sign-rekisteriseloste.pdf

  Allekirjoittamisessa käytettäviä tietoja, esimerkiksi henkilötunnusta, ei tallenneta palveluun.

 • Kuinka kauan dokumentit säilyvät järjestelmässä?

  Tiedot säilyvät palvelun digitaalisessa arkistossa 7 vuotta ilman erillistä veloitusta.

 • Mistä tiedän, että Visma Signin tietoturva on kunnossa?

  Visma Sign -palvelua kehitetään ammattimaisin menetelmin ja teknologioin.

  Sen tietoturva auditoidaan säännöllisesti ulkoisen auditoijan toimesta. Nykyinen palvelun tietoturvasertifikaatti löytyy https://www.nixu.com/cert91323927