Sähköinen allekirjoitus

Turvallinen. Nopea. Luotettava.

EU-direktiivi ja Suomen laki ovat antaneet sähköiselle allekirjoitukselle juridisesti sitovan aseman. Lisäksi sähköinen allekirjoitus on turvallinen tapa allekirjoittaa asiakirjat. Asiakirjan allekirjoittajat, allekirjoitusaika ja allekirjoitettu sisältö ovat aina kiistämättömästi todennettavissa.

TUPAS-tunnistautumisen poistuminen huomioitu Visma Signissa

Pankkitunnistautumisen tekniikan muutos, tarkemmin Tupas-tunnistautumisen poistuminen syyskuun 2019 loppuun mennessä on otettu huomioon Visma Signissa eikä vaadi palvelun käyttäjiltä erillisiä toimenpiteitä. Uusi OpenID standardi päivittyy Visma Signiin suunnitellusti. Tuemme OpenID-standardia tällä hetkellä jo muissa Pohjoismaissa.

Vahva tunnistus ja digitaalinen jalanjälki

Visma Sign käyttää pääasiassa pankkitunnistautumista ja mobiilivarmennetta. Vahva tunnistautuminen on juridisesti paras vaihtoehto ja aina jälkikäteen validoitavissa. Halutessasi voit käyttää allekirjoittamisessa myös kevyempää tunnistautumista.

Lue blogista: kevyt vs. vahva tunnistautuminen

Audit trail

Jokainen dokumentti ja allekirjoitus on jäljitettävissä. Näet aina kuka on milloinkin allekirjoittanut ja keneltä allekirjoitus puuttuu. Voit myös pyytää vahvistuksen dokumentin lukemisesta.

Digitaalinen dokumenttiarkisto

Visma Signissa on digitaalinen arkisto, jonka kansiorakennetta muokkaat omien tarpeidesi mukaan. Löydät kaikki asiakirjat nopeasti ja helposti.

turvallinen palvelu

Tiedot varmassa tallessa

Visma Sign soveltuu arkaluontoisten tietojen luotettavaan käsittelyyn ja hallinnointiin. Palvelua käyttävät mm. monet vakuutusyhtiöt, pankit, rahoitusyhtiöt, terveysalan organisaatiot ja muut korkeaa tietoturvaa ja tietosuojaa edellyttävät yritykset ja yhteisöt.

Lue blogista: sähköisen allekirjoituksen turvallisuus

FAQ

 • Onko sähköinen allekirjoitus laillisesti yhtä vahva kuin perinteinen allekirjoitus?

  Kyllä on. Eurooppalainen eIDAS-direktiivi ja kansallinen lainsäädäntö antavat sähköiselle allekirjoitukselle lakiperustan.

  Sähköinen allekirjoittaminen on turvallisempaa ja luotettavampaa kuin paperinen. Kun allekirjoitus tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, allekirjoittaja tunnistetaan vahvasti eikä asiakirjaa voi muuttaa jälkikäteen huomaamatta.

 • Käykö sähköinen allekirjoitus todisteesta riita- tai rikosasiassa?

  Kyllä. Sekä riita- että rikosasiassa sähköisesti allekirjoitettu asiakirja on kiistämätön todiste siitä mikä oikeustoimi on tapahtunut, kenen allekirjoittajien välillä ja milloin.

  Jos kohtaat tarpeen käyttää sähköisesti allekirjoitettua asiakirjaa todisteena, voit pyytää ohjeita asiakaspalvelustamme tuki.sign@visma.com

 • Miten keräämme ja säilömme tietoja palvelussa.

  Visma Sign -palvelussa käsitellään tietoja palvelun rekisteriselosteen mukaisesti.
  Rekisteriselosteeseen >>

  Allekirjoittamisessa käytettävää henkilötunnusta ei tallenneta palveluun tunnistettavassa muodossa.

 • Kuinka kauan dokumentit säilyvät järjestelmässä?

  Tiedot säilyvät palvelun digitaalisessa arkistossa 7 vuotta ilman erillistä veloitusta.

 • Mistä tiedän, että Visma Signin tietoturva on kunnossa?

  Visma Sign -palvelua kehitetään ammattimaisin menetelmin ja teknologioin.

  Sen tietoturva auditoidaan säännöllisesti ulkoisen auditoijan toimesta.