Sähköinen allekirjoitus

Visma Sign sähköisen allekirjoituksen API

Jokaiselle asiakkaalle ja kumppanille kuuluva Visma Sign API on luonteeltaan julkinen rajapinta, jonka avulla ohjelmistokehittäjät voivat ottaa täyden hyödyn irti sähköisen allekirjoituksen ytimestä.

API:n voi ottaa käyttöön rekisteröidyttyään verkossa, ilman käyttöönotto- tai kuukausimaksuja. Dokumentaatio löytyy verkosta, samoin koodiesimerkit PHP, node.js ja C# -kehittäjille. Visma Sign asiakaspalvelun kautta saa apua aina arkkitehtitasoiseen tukeen asti.

Visma Signissa on kaksi laajalti käytettyä REST-rajapintaa ja kolmas julkaistaan pian:

• Julkinen Visma Sign (Transaktio-)API, jonka kautta voi tehdä allekirjoituskutsuja, allekirjoittaa session sisällä, seurata allekirjoitusprosessin tilaa, muistuttaa allekirjoittamisesta, ladata allekirjoitettuja asiakirjoja, poistaa asiakirjoja jne. API:a käyttävät sekä Sign-asiakkaat että ohjelmistonsa/palvelunsa Signiin integroineet kumppanit, sekä sovelluskehittäjätalot asiakkaidensa omissa hankkeissa.
  • Kumppanirajapintoihin kuuluva Visma Sign Partner API on provisiointi-, luvantamis- ja hallintarajapinta ohjelmistokumppaneille.
  • Pian julkaistava kumppani-API tyyppiin kuuluva Visma Sign Billing API, jonka kautta tapahtumaperusteinen laskutus on automatisoitavissa ja kumppanien asiakkuuksien tila ja tapahtumat tarkasteltavissa. Billing API toimii myös perustana uudelle kumppanikäyttöliittymälle.

Visma Sign Partner API ja tuleva Billing API ovat luonteeltaan kumppanirajapintoja (Partner API). Rajapinnat ovat suunnattu Visman kanssa liiketoiminnallista yhteistyötä tekevien yritysten käyttöön ja ovat siksi tarjolla vain Visma Sign-kumppaneille. Kumppani-APIt ovat kumppaneille ilmaisia ja niiden dokumentaatioon voi vapaasti perehtyä.

Veloitusperusteet

Visma Sign API:n sekä Visma Sign Partner API:n käyttö on maksullista allekirjoituksiin perustuen. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaille ja kumppanille tulevat kustannukset perustuvat ainoastaan rajapinnan kautta tulleisiin allekirjoituksiin (ts. käyttäjän tunnistamiseen).

Rekisteröityminen, palvelun käyttöoikeus, käyttäjät, kansiot, API-yhteydet, asiakirjojen arkistointi ja kumppanituki on puolestaan täysin maksutonta. Tällä hetkellä ainoa allekirjoituksen lisäksi laskutettava tapahtuma on tekstiviestiheräte, jota voidaan käyttää sähköisissä allekirjoituskutsuissa.

Allekirjoituspalvelu liiketoiminnan osana

Visma Sign -korvaa paperisen allekirjoituksen kaikissa niissä tilanteissa, joissa tarvitaan juridista sitovuutta ja allekirjoittajan vahvaa tunnistamista (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Toisin sanoen niissä tapauksissa, kun yrityksesi täytyy olla varma siitä, kuka allekirjoittava osapuoli on.

Visma Sign sähköistä allekirjoitusta voi käyttää eri tavoin digitaalisissa kanavissa:

Visma Sign-selainpalvelu

Visma Sign-selainpalvelu mahdollistaa tuotantokäytön aloituksen muutamassa minuutissa. Käytön aloittaminen vaatii vain rekisteröitymisen palveluun ja viestiasetusten muokkaamisen, jonka jälkeen allekirjoituskutsuja voi lähettää saman tien. Käyttäjien, käyttäjäryhmien, käyttöoikeuksien ja muiden asetusten kautta voidaan skaalata käyttö vaikka satojen käyttäjien enterprise-prosesseihin ongelmitta.

Visma Sign-verkkolomake

Visma Sign Forms on WYSIWYG-lomake-editori, ja kiinteä osa selainpalvelua. Kuka tahansa Sign-yritysasiakas voi muutamassa minuutissa tehdä ja julkaista sähköisesti allekirjoitettavan verkkolomakkeen, täysin ilman koodaustaitoja. Forms on puhdas Sign API:n päällä istuva sovellus, ilman mitään oikoteitä sovellusrakenteeseen.

Kumppanisovellukset

Kumppanisovellukset, joissa Sign on sisäänrakennettuna, ovat suurelle osalle asiakkaista ensimmäinen kosketuspinta Signiin. Esimerkkejä kumppanisovelluksista ovat mm. M-Files, Therefore, ContractZen, Wilma, SugarCRM (OOSIS Oy toimittamana), L7, Nova, LikeIt HR, Netvisor, Kameleon ja valtava määrä muita tahoja.

Visma Sign API

Visma Sign API on oikea työväline niille, jotka haluavat automatisoida suuren volyymin prosesseja tai upottaa allekirjoitusvaiheen saumattomasti osaksi laajempaa digitaalista prosessia. APIn käyttäjiä löytyy suurista organisaatioista, kutenpankki-, vakuutus-, rahoitus-, terveydenhuolto- ja asumisen palveluissa, mutta yhtä lailla API:n käyttö on perusteltua monen pienen yrityksen prosesseissa.

Haluatko tietää lisää sähköisen allekirjoituksen liittämisestä omaan liiketoimintaasi?

Olethan meihin yhteydessä?