Näin pääset alkuun

Visma Sign käyttöönotto

Palvelun käyttöönotto on helppoa yrityksen tai yhdistyksen rekisteröitymisen jälkeen. Alla ohjeet palvelun personoinnista aina käyttäjien kutsumiseen saakka.

Personoi palvelu

Voit lisätä palveluun organisaatiosi logon ja valikon värin. Personointi tapahtuu palvelun valikosta kohdassa Asetukset – Yritys – Oman yrityksen tiedot – Muokkaa.

Logo näkyy allekirjoittajilla koko allekirjoitusketjun ajan palvelun vasemmassa yläkulmassa.

Kansiointi ja dokumentinhallinta

Voit järjestää asiakirjat haluamallasi tavalla eri kansiohin. Kansiointi helpottaa palvelun käyttöä etenkin, jos hallittavia asiakirjoja on paljon. Voit esimerkiksi nimetä kansiot eri asiakirjatyyppien tai käyttötapausten mukaisesti.

Pääset luomaan kansioita kohdasta Asetukset – Uusi kansio.
Muista asettaa haluamillesi käyttäjäryhmille hallinta- tai lukuoikeus luomaasi kansioon.

Käyttöoikeudet

Voit asettaa käyttäjille eri käyttöoikeudet palveluun jo ennen kuin lähetät kutsut palvelun käyttöön. Käyttöoikeudet pääset valitsemaan palvelussa kohdasta Asetukset – Käyttäjäryhmät. Voit valita onko tiettyyn ryhmään kuuluva käyttäjä pääkäyttäjä, tietyn kansion hallinnoija tai tietyn kansion katselija. On suositeltavaa luoda eri tarkoituksiin valmiit ryhmät: esimerkiksi johto, myynti, henkilöstöhallinto jne.

Kun olet luonut tarpeelliset käyttäjäryhmät käyttöoikeuksineen, voit kutsua käyttäjät käyttämään palvelua.

Kutsu käyttäjät kohdasta Asetukset – Käyttäjät. Kutsuessasi määrität samalla mihin käyttäjäryhmään henkilö kuuluu.

Kutsu käyttäjät

Uudet käyttäjät kutsutaan lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa palveluun ja lähettämällä käyttäjälle kutsu. Samalla käyttäjälle on määritettävä käyttäjärooli, jotta palvelu tietää mitä käyttäjällä on oikeus tehdä.

Uusia käyttäjiä pääset lisäämään palvelun valikossa kohdasta Asetukset – Yritys – Käyttäjät – Lisää uusi käyttäjä. Uusi käyttäjä saa kutsun sähköpostiin ja sähköpostissa olevia ohjeita noudattamalla hän vahvistaa pääsyn palveluun ja luo itselleen salasanan.