Luvian Saha Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja sahatavaran jatkojalostajista. Yritys valmistaa rakennusteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen ensiluokkaisia tuotteita sertifioiduissa metsissä kasvaneista kuusista ja männyistä.

www

Vaivatonta puukauppaa sähköisellä allekirjoituksella

Luvian saha siirtyi sähköiseen allekirjoittamiseen Visma Signilla 2018 vuoden loppupuolella. Yritys on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja sahatavaran jatkojalostajista ja ostaa puuta yksityisiltä metsänomistajilta Länsi-Suomessa. Sähköinen allekirjoittamiseen siirtyminen vauhditti ja helpotti dokumentoinnin prosessia valtavasti.

“Tarve sähköiselle allekirjoittamiselle oli ilmeinen, lähetimme todella paljon sopimusasiakirjoja postissa, jonka jälkeen sitten odoteltiin. Viive allekirjoittamisessa oli hirveän pitkä eikä se ole enää tätä päivää.” kertoo metsäjohtaja Juho Honkela. Honkela vastaa sahan puuhankinnasta ja sivutuotteiden myynnin kokonaisuudesta. “Sähköisellä allekirjoituksella prosessin nopeus on luonnollisesti aivan toista verrattuna tulostamiseen ja postitukseen. Aikaa säästyy hirveästi.” hän jatkaa.

Olemme vielä alkutaipaleella sähköisen allekirjoituksen käytössä, mutta en silti enää luopuisi palvelusta.

Sopimukset ilman paperien pyörittelyä

“Suurimmassa mittakaavassa toimitamme Visma Signilla metsähakkuusopimuksia ja muita sopimusasiakirjoja allekirjoitettavaksi. Omalla kohdalla myös toimituskauppakumppanien asiakirjat hoituvat puhtaasti sähköisellä allekirjoituksella. Olemme vielä alkutaipaleella sähköisen allekirjoituksen käytössä, mutta en silti enää luopuisi palvelusta. Suosittelen sähköistä allekirjoittamista myös muille yrityksille.”

Metsänomistajat ovat ottaneet sähköisen allekirjoittamisen hyvin vastaan, varsinkin jos henkilökohtainen tapaaminen asuinpaikasta johtuen ei ole mahdollista. “Eräs asiakkaista hihkaisi, että on mahtavaa että ei tarvitse enää pyöritellä papereita. Toki on ollut henkilöitä, jotka ovat hetken epäilleet osaavatko he allekirjoittaa sähköisesti. Kaikki ovat kuitenkin saaneet allekirjoitukset tehtyä.” Honkela toteaa.

Suoraviivaisesti käyttöön

Sähköisen allekirjoituksen käyttöönotto oli yritykselle mutkatonta ja helppoa. Palvelu otettiin kerralla käyttöön koko Honkelan osastolle yhdellä Skype-koulutuksella.
“Kun sain ensimmäisen allekirjoituskutsun lähetettyä, hommasta tuli helppoa kuin mikä. Minusta palvelu on käyttäjäystävällinen ja yksinkertainen” Honkela tiivistää.

Honkelan osastolla on kymmenkunta toimihenkilöä, joilla kaikilla on käytössä Visma Sign. Hän uskoo että myös yrityksen muilla osastoilla innostutaan sähköisestä allekirjoittamisesta, kunhan palvelu tulee tutuksi. “Uutena käyttäjänä emme vielä käytä palvelua siinä mittakaavassa kuin potentiaalia löytyisi.”

Ennen Visma Signia Luvian Saha harkitsi myös kilpailevaa vaihtoehtoa, jota ei kuitenkaan päädytty ottamaan käyttöön. “Alkuinvestoinnit olivat turhan suuria verrattuna siihen, että emme tarkkaan osanneet arvioida omia volyymeja. Visma Signilla sähköiseen allekirjoittamiseen siirtyminen oli helpompaa ja edullista.”


Katso kaikki asiakastarinat

Aloita käyttö heti

Haluatko sinäkin tehostaa yrityksesi toimintaa? Kokeile Visma Signia veloituksetta ja koe sähköisen allekirjoituksen edut itse.

Avaa Visma Sign -tili