Ohjeet ja oppaat

Sähköinen allekirjoitus

Tupas poistuu, mitä se tarkoittaa Visma Signin asiakkaille?

Pankkien verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen, eli Tupas-järjestelmä poistuu käytöstä 30.9.2019. Visma Sign -palvelussa Tupas-tunnusten käytön päättyminen ei näy asiakkaille mitenkään.

Käytännössä tunnuslukulistoja voi käyttää vielä 30.9. jälkeenkin, koska Finanssivalvonta on myöntänyt pankeille siirtymäaikaa uuden järjestelmän rakentamista varten. Uudistus on kuitenkin väistämätön, koska Tupas-järjestelmä ei täytä EU:n standardeja vahvasta tunnistautumisesta.

Visma Sign käyttää tunnistautumisessa mobiilivarmennetta ja pankkien Tupas-tunnistautumista. Visma Sign -palvelussa Tupas-tunnusten käytön päättyminen ei näy asiakkaille mitenkään. Palvelun tunnistautumissivu tulee säilymään täysin ennallaan. Sivulla tulevat jatkossakin olemaan pankkien tunnistautumissivuille ohjaavat nappulat ja mobiilivarmennenappula.

Sen sijaan pankkitunnistautumiseen tulee muutoksia. EU:n sähköisen vahvan tunnistautumisen standardin mukaan Tupas ei ole riittävän vahva, joten pankkien on rakennettava uusia tunnistautumismuotoja sen tilalle. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi kaksivaiheinen tunnistautuminen, sormenjälki tai tunnuslukulaite.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että jatkossa kaikkien pankkitunnistautumista käyttävien täytyy joko ladata matkapuhelimeensa uusi tunnistautumisen mahdollistava sovellus tai hankkia tunnuslukulaite. Se on sama sovellus tai laite, jota tullaan käyttämään myös verkkopankkiin kirjautumisessa.

Lisätietoa saat omasta pankistasi. Mobiilivarmennetta käyttävät voivat jatkaa Visma Signin käyttöä aivan kuten ennenkin.


Takaisin ohjeisiin